(διαδικτυακό) «WATCH ME PLAY» ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓOΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ

Έναρξη: 19/03/2022

 

Λήξη: 20/03/2022

 

Διάρκεια: 24 ώρες

 

Ώρες: Σάββατο: 10:00 π.μ -16:00 μ.μ Τετάρτη: 20:30 μ.μ -10:00 μ.μ

 

Χώρος διεξαγωγής: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ

 

Εισηγητές: Σαντίκου Βασιλική (MSc Ψυχολόγος) , Holmes Άλκηστη (BSc, MSc, MProf Ψυχολόγος, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων, Mέλος του Association of Child Psychotherapists UK, Eκπαιδευμένη στην Kλινική Tavistock του Λονδίνου) , Παπαδοπούλου Βίκυ (MSc Κλινική Ψυχολόγος) , Πολυκρέτη Μαρία (MSc Ψυχολόγος) , Μοσκόφη Ιορδάνα (MSc Κλινική Ψυχολόγος)

 

(διαδικτυακό) «WATCH ME PLAY»  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓOΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
Η θεραπευτική προσέγγιση Watch me Play! που εφαρμόζεται στην κλινική Tavistock του Λονδίνου, παρέχεται από το ΔΙΚΕΨΥ προσαρμοσμένη στην ελληνική γλώσσα Κοίτα με να παίζω! σε συνεργασία με το Ίδρυμα Tavistock Clinic.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.dikepsy.gr/index.php?view=view_article&option=watch_me_play&lang=el
 
Η προσέγγιση Κοίτα με να παίζω! είναι ένας τρόπος υποστήριξης βρεφών και μικρών παιδιών (ηλικίας 0-7 ετών) και των φροντιστών τους. Αναπτύχθηκε με γνώμονα τις ανάγκες των μικρών παιδιών για επικοινωνία και συναισθηματική επαφή.

Έχει φανεί χρήσιμη σε ένα ευρύ φάσμα πλαισίων και οικογενειών (για οικογένειες μετά από υιοθεσία ή αναδοχή, οικογένειες με δυσκολίες στο δεσμό γονέα/ παιδιού, οικογένειες στην αρχή μιας αξιολόγησης με ασαφείς ή αναδυόμενες δυσκολίες, καθώς και οικογένειες που επιθυμούν απλά να έχουν βελτιωμένη επαφή με τα παιδία τους).

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας, προπτυχιακούς κι μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας) που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή ήδη εργάζονται θεραπευτικά με γονείς και παιδιά έως 7 ετών.
 
Η προσέγγιση προωθεί το παιχνίδι που καθοδηγείται από παιδιά, την ατομική προσοχή από τους φροντιστές και τη συζήτηση με τα παιδιά για το παιχνίδι τους. Οι φροντιστές κατά τη διάρκεια του Κοίτα με να παίζω! ενθαρρύνονται να παρέχουν στα παιδιά παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους παράλληλα με την αμέριστη προσοχή τους σε ένα ήσυχο περιβάλλον. Η εφαρμογή της μεθόδου μπορεί να γίνεται για σύντομα χρονικά διαστήματα δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.
 
Οι φροντιστές ενθαρρύνονται: να μιλούν με το παιδί για το παιχνίδι του να προβληματίζονται με έναν άλλο ενήλικα ή έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας σχετικά με τις παρατηρήσεις τους για το παιχνίδι του παιδιού να εκφράζουν τα συναισθήματα που αναβιώνονται καθώς παίζει το παιδί.
 

Για την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης προ απαιτούνται δύο στάδια:
 

  • Θεωρία: 2 εκπαιδευτικές συναντήσεις διάρκειας 6 ωρών έκαστος- Σάββατο 19/03 & 20/03, 2022. Το πρώτο στάδιο αποτελείται από μια εισαγωγή στη μέθοδο, στην τεχνική και στην παρουσίαση κλινικών περιστατικών από τους εισηγητές.

  • Ομάδες εποπτείας: 8 εποπτικές συναντήσεις διάρκειας 1 ½ ώρας έκαστος - Τετάρτη 30/03, 06/04, 20/04,  27/04, 11,05, 25/05, 08/06, 15/06 2022.Το δεύτερο στάδιο αποσκοπεί στη βιωματική εμπειρία και πρακτική εξάσκηση της μεθόδου από τους σπουδαστές. Κάθε σπουδαστής θα εξασκήσει τη μέθοδο με μια οικογένεια και παράλληλα θα αποτελεί μέλος εποπτικής ομάδας, με σκοπό την εις βάθους κατανόηση και εξειδίκευση στο Κοίτα με να Παίζω!.

 
Κόστος συμμετοχής:
Για εγγραφές έως 07/03         460€
Για εγγραφές έως 08/03         540€
Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.
 
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.
 
Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Αναλυτικές πληροφορίες για την εισαγωγή στην πλατφόρμα θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες στο προσωπικό τους email 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου εφόσον έχουν επίσημα κατοχυρώσει την θέση τους.
 


 
Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας www.dikepsy.gr για νέες ανακοινώσεις σχετικά με το σεμινάριο.
 

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ:  698 -8080383.

Για την αίτηση εγγραφής στο σεμινάριο πατήστε εδώ