(διαδικτυακό) ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ

Έναρξη: 04/06/2022

 

Λήξη: 04/06/2022

 

Διάρκεια: 6 ώρες

 

Ώρες: Σάββατο, 10:00-16:00

 

Χώρος διεξαγωγής: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ

 

Εισηγητές: Μοσκόφη Ιορδάνα (MSc Κλινική Ψυχολόγος)

 

(διαδικτυακό) ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΙΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ

 Το παρόν σεμινάριο είναι κυρίως κλινικό και απευθύνεται αποκλειστικά σε όλους τους εκπαιδευομένους που έχουν ήδη παρακολουθήσει το πρώτο κύκλο του παιδικού ιχνογραφήματος στο ΔΙΚΕΨΥ.


Το παιδικό ιχνογράφημα δύναται να λειτουργήσει ως ένα ισχυρό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο επικοινωνίας με το παιδί ή τον έφηβο παρέχοντας ταυτόχρονα ένα εύρος κλινικά χρήσιμων πληροφοριών  γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των ειδικών ψυχικής υγείας. 
 
Ειδικότερα, τα τεστ σχεδίασης ανθρώπινων μορφών όχι μόνο δύνανται να συνεισφέρουν σε μία αρχική ανίχνευση των νοητικών ικανοτήτων του παιδιού, αλλά επιπλέον να αναδείξουν στοιχεία προσωπικότητας και ψυχοπαθολογίας (π.χ. ενδείξεις για συναισθηματικές δυσκολίες) μέσα από τη λειτουργία τους ως εκφραστικά προβολικά εργαλεία. 
 
Στο παρόν κλινικό σεμινάριο θα διερευνηθούν περαιτέρω οι εφαρμογές του ιχνογραφήματος τόσο σε επίπεδο ψυχολογικής αξιολόγησης όσο και οι θεραπευτικές του χρήσεις και προεκτάσεις, μέσα από κλινικά παραδείγματα.
 
Ειδικότερα, θα μελετηθούν πρωτόκολλα παιδιών που έχουν υποστεί κακοποίηση, παιδιών με χρόνια σωματικά νοσήματα, αλλά και παιδιών με σοβαρές διαταραχές στο επίπεδο της συμπεριφοράς και του συναισθήματος.
 
Στόχος του σεμιναρίου είναι η σύνδεση θεωρίας και κλινικής πρακτικής, προσεγγίζοντας την ερμηνεία των σχεδίων μέσα από τα πλέον ψυχομετρικά αξιόπιστα βαθμολογικά συστήματα που χρησιμοποιούνται διεθνώς.
 
 
Κόστος συμμετοχής:
Για εγγραφές έως 30/05         90€
Για εγγραφές από 31/05         100€
Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.
 

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.
 
Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση, οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

 
Αναλυτικές πληροφορίες για την εισαγωγή στην πλατφόρμα θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες στο προσωπικό τους email 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου, εφόσον έχουν επίσημα κατοχυρώσει την θέση τους.
 
 
 
Για εγγραφές στείλτε email στο dikepsy@dikepsy.gr ή επικοινωνήσετε στο τηλ.:  698 8080383.