Υλικό Παρέμβασης

Το εκπαιδευτικό  υλικό του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ – Κάρτες Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Αναπτυξιακές Δυσκολίες &  Εκπαιδευτικές κάρτες Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης
έχει επιμεληθεί εξ’ ολοκλήρου η διεπιστημονική ομάδα του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. Το  υλικό απευθύνεται σε θεραπευτές, εκπαιδευτικούς και γονείς που ασχολούνται θεραπευτικά με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.
 
 
 
Κάρτες Ειδικής Εκπαίδευσης Παιδιών με Αναπτυξιακές Δυσκολίες
 
Τα παιδιά με αναπτυξιακές Δυσκολίες εμφανίζουν ελλείμματα στην επικοινωνία, στη κοινωνική συναλλαγή, στη σκέψη, στο παιχνίδι και στη συμπεριφορά. Ως εκ τούτου κατανοούν, βλέπουν και ζουν τον κόσμο με έναν διαφορετικό τρόπο από τους γύρω τους.

Το Εκπαιδευτικό υλικό που αφορά στην ψυχοεκπαίδευση παιδιών διαφόρων ηλικιών με αναπτυξιακές διαταραχές αποτελείται από ένα σύνολο έγχρωμων καρτών που καλύπτουν μία ευρεία θεματολογία διαφορετικών κατηγοριών.
 
Στο Ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος: Αξιολόγηση και Αποκατάσταση παιδιών και εφήβων που διεξάγεται στο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ γίνεται αναλυτική παρουσίαση του παρόντος εκπαιδευτικού υλικού.

 
 
 
 
Εκπαιδευτικές κάρτες Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης
 
Τα θέματα σεξουαλικότητας απασχολούν σημαντικά τις οικογένειες με παιδί στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης και προβληματίζουν αρκετά τους γονείς ως προς τον κατάλληλο χειρισμό σε κάθε συνθήκη. Αφενός παρατηρείται πως μπορεί η οικογένεια να δυσκολεύεται να μιλήσει ανοιχτά για το θέμα αυτό και να δίνει έμφαση σε άλλους τομείς μάθησης και εκπαίδευσης. Άλλοτε πάλι μπορεί να το φέρουν οι γονείς σαν βασικό θέμα που τους προβληματίζει, τους προκαλεί αμηχανία και ζητούν άμεσα καθοδήγηση για αυτό.

Το Εκπαιδευτικό υλικό που αφορά στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών διαφόρων ηλικιών με αναπτυξιακές δυσκολίες αποτελείται από 2 σετ καρτών με διαφορετική εικονογράφηση (έγχρωμη & ασπρόμαυρη).
  
 
Στο 2ήμερο πρακτικό σεμινάριο ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ & ΔΑΦ που διεξάγεται στο ΔΙΚΕΨΥ γίνεται αναλυτική παρουσίαση του παρόντος εκπαιδευτικού υλικού.
 
 

 

Για αγορά του υλικού παρέμβασης
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας
στα τηλ: 210-2830100 και 6945 -558644.